3 mei 2011

Sleutelhanger met leerproblemen

Ik waagde me al eerder aan leer, onder andere hier en hier. Destijds ratelde mijn Singer redelijk steady door 2 lagen leer heen. Soms moest ik handmatig doordraaien, omdat ik de motor wilde sparen, maar ik gaf hem er een 7- voor. Maar vandaag krijgt mijn machine een dikke 3, grrr!!! Pas op; ik ben een tikkie agressief...

Dit gebeurde;
Het was weer tijd voor een nieuw sleutelhanger-cadeau en ik pakte vrolijk mijn spullen, gebruikte de leernaald en paste de druk van de naaivoet aan (was een tip die ik ooit op internet vond). Het testlapje (dubbel leer) ging moeiteloos, maar iedere keer als ik de sleutelhanger wilde naaien weigerde hij. De naald ging dapper heen en weer en maakte gaatjes in mijn leer (AAAH), maar de draad maakte geen lusjes. Wat ik ook probeerde.
Een naadje van 4 cm duurde 3 kwartier en ik baalde als een stekker, to put it mildly...
De sleutelhanger is uiteindelijk wel leuk gelukt en ligt hier op de foto bovenop mijn 2e uitdaging in de mei-maand, een tricot-rokje zonder patroon en zonder overlock! Over die strijd (?) later meer..

3 opmerkingen:

 1. Als ik de druk verlaag gaat het hier vaak fout. Misschien terug op de normale stand zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan de sleutelhanger is niet te zien dat er zoveel agressie aan voor af gegaan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms ligt het ook aan de draad. Ik kocht ooit eens klosjes voor een euro per stuk. Doe ik nooit meer. Ik gebruik nu Gütermann...super ! Ik had ook al verschillende projectjes van de week, die niet 'vanzelf' gingen.
  Het eindresultaat is alsnog leuk geworden !

  BeantwoordenVerwijderen