30 januari 2016

Love the lens!

Ik ben gek op fotograferen. Ik heb al weer een aantal jaren een Nikon D5100, die ik inmiddels al best goed ken. De "M-stand" is mijn standaard.
Ik ben echter geen fanaat die met 10 lenzen op zak loopt en fotografeer mijn kinderen op de schommel niet met een telelens. Laten we zeggen dat ik creatief ben met de middelen die ik heb.

In mijn fototas zat de zogenaamde 'kitlens' en een 50mm-lens, die niet veel licht nodig heeft om prachtige foto's te maken. Tot de kitlens sneuvelde... en ik geen idee had wat voor vervanger ik zou aanschaffen. Een betere, dat spreekt voor zich ;-)
Na wikken en wegen werd het de Sigma 17-70 en ik vind hem geweldig! Niet al te veel zoom, maar zo sterk dat dat in nabewerking makkelijk te realiseren is. Steady, snel en weinig geluid; volgens mij heb ik een nieuwe vriend gevonden!

Zoiets moois bescherm ik voortaan in een 'lens-cozy', in de cameratas. Zo hoop ik nog lang plezier te hebben van mijn aanschaf.

Het idee vond ik hier. Bij gebrek aan foam gebruikte ik vier lagen fleece.8 opmerkingen:

 1. Nice! Veel plezier met de nieuwe vriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof idee! Hier ook een nikon d5100 maar heb maar 1 lens (18-105) dus voorlopig geen lenzenzakjes nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vervoer de lenzen op reis nu altijd los van de body. Ik heb het idee dat ze dan minder kwetsbaar zijn... Laten we zeggen; ervaringsdeskundige :-(

   Verwijderen
 3. Super slim gezien! Dat zou hier ook van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastisch idee. Moet ik zeker ook eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je brengt mij op ideeën!! Deze ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen