5 maart 2013

Geen glorieuze come-back

Dit had een glorieuze comeback moeten worden na een stille periode op mijn blog. Maar u voelt 'm al aankomen... niet zo glorieus als ik had gedacht.
Ik wilde graag de "Emily-bag" van I think sew maken. En ik zou dat eerst testen met een stuk denim dat ik nog had liggen. Die denim zou ik dan met bleekmiddel en stempeltje voorzien van een patroon met stipjes. Zoiets als dit.
In Amerika schijnen ze 'bleach pencils' te hebben en lijkt het een fluitje van een cent.
Maar het gelijkmatig bleken met huishoudbleek bleek niet zo gemakkelijk en door de kleurverschillen werd het een ratjetoe (heerlijk woord, maar dat terzijde).
Dus dat plan verdween van tafel.

De tas lag geknipt al maanden in de kast en de simpele voering (beige met witte polkadot) werd vervangen door een kleurrijke met bloemen. En toen daar de zon bij kwam testte ik eindelijk Emily, maar nee... geen magie.

Het werd dus niet wat ik gehoopt had. Misschien krijgt Emily binnenkort nog wel een herkansing...10 opmerkingen:

 1. Ik vind hem helemaal niet gek hoor! Ben ook al eens op ziek geweest naar bleekpennen. En sundye stof, dat geeft nog een mooier resultaat, maar ik kan het niet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was geintrigeerd door de bleach pen, en heb even op amazon gekeken. Je kan een doosje van 12 vanuit Amerika laten sturen... (http://www.amazon.fr/Clorox-Stylo-blanchissant-bouts-Formule/dp/B008L369H6/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1362504062&sr=1-1) Dan heb je wel waarschijnlijk polkadotbroeken tot het einde der tijden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goh, niet om je te ontmoedigen ze maar ik ben ook niet echt fan van de tas. vind het nogal een lomp modelletje precies! Maar ik ben wel fan van dat bloemenstofje! en welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heh bah, ik ken dat, zie je een prachtige tas, besluit je ze zelf te maken en dan is het helemaal niet zoals je zou verwachten! Zou het niet aan de stof liggen? Misschien met een stofje met motief dat het beter oogt???
  Niet teveel wanhopen, ik zou het nog één kans geven!
  Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar toch, ik vind hem nog niet zo misstaan hoor !!
  Welkom Back !!
  Groetjes,
  BieFrul

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, je bent lekker bezig geweest moet je maar denken. Als je eens wist hoeveel onafgemaakte-afgekeurde-toch-niet-helemaal-zoals-ik-voor-ogen-had-projectjes ik heb liggen... Het hoort erbij ! Vind het bloemenstofje mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de tas erg mooi geworden, die stof aan de binnenkant maakt toch alles goed? Jammer dat hij je tegen valt, wat ga je er nu mee doen?
  Liefs Micki

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind De tas ook leuk, misschien kan je hier iets mee?
  http://tayloredexpressions.blogspot.nl/2011/11/viva-pearl-paper-pens-video.html
  Gr. Kasia

  BeantwoordenVerwijderen