29 maart 2011

Stijlvolle slab, beautifull bib, beeldschone bavetten.

Mijn jongste was een spuger... ongelofelijke hoeveelheden en afstanden. Ik had een la vol slabben of bavetten zoals sommige Vlaamse collega's dat net noemen. De meesten waren te lelijk om aan te gluren, maar dienden hun doel. Zonde eigenlijk, want je hebt ze zelf zo gemaakt!

Voor een nieuwe baby, een baby die eigenlijk al geen baby meer is en mijn eigen smeerkees rammelde ik even aan mijn machine en voila....
Nu maar hopen dat ze er niet te veel op spugen, toch? De achterkant van deze slabben zijn badstof en fleece. Dit laatste is echt top voor knoeiers, want het vuil hecht niet goed. De slab wordt altijd schoon, ideaal voor fruit en groentehapjes.

Enne... het leukste woord voor slab dat ik ken is "smekker".

12 opmerkingen:

 1. Het vuil hecht niet goed? Wat is dan de functie van die slab, of begrijp ik het verkeerd? Mijn eigen spuger (inmiddels 12) kreeg geen slab om, liever vieze kleren en grond dan zo'n lelijk ding om. Maar deze zijn mooi, had ik dat idee 12 jaar geleden maar gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook 7 jaar te laat begonnen met naaien. Gelukkig zijn er nog genoeg baby's in de omgeving die met hun eten mogen 'smossen' !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoepzika, voor het eten van en knoeien met vast voedsel is het ideaal! Voor het spugen van melk wat minder... Het neemt wel wat vocht op overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat zijn nog eens slabben waar je vrolijk van wordt :) Leuk gedaan!
  Trouwens; vandaag kreeg ik iets, en toen moest ik meteen aan jou denken. Wat het is, hou ik een verassing. Maar als je me je adres mailt (handigean@hotmail.nl), dan stuur ik het naar je op.
  Rara wat is het? ;)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, wat een leuke blog heb je. Je maakt ook allerlei leuks voor grote kleine boys die stoer willen zijn. Ik heb zelf ook 2 van die jochies dus ik ga je volgen. Groetjes Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe baby is blij met haar slabje!! En mams zal er nog wat bijmaken naar je voorbeeld! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie slabben, heel lief met dat knoopje.
  liefs van Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Vooral die grote, mijn baby's mikten altijd nààst hun slab, dus hoe groter, hoe beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn zoooo leuk! Ik heb er nog heul veul liggen, maar ik ben niet zo'n slabbenmens geloof ik. Wat soms best zonde is, omdat je weer us een truitje hebt die je niet schoon krijgt. Misschien moet ik die dingen gewoon echt us gaan gebruiken bij onze kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ... nu je het zegt! Het is inderdaad familie van mijn stofje. (http://liselabelot.blogspot.com/2011/05/reversible-bag.html)
  Mijn mini-lapje is ondertussen op. Helaas. Ik ben verliefd op dat stofje. Heb je er toevallig nog wat van liggen?(te koop, te swap ...)

  BeantwoordenVerwijderen