6 februari 2018

Endings and new beginnings...

Dat is lang geleden... En wat te gek dat je hier komt om mijn blog te lezen!

In 2010 enterde ik de wereld van de blogspot. Ik was daar abslouut geen pionier in, maar de bloggers-community kon je zeker niet vergelijken met die van 2018. Er waren slechts een aantal grote bloggers en velen volgden deze "grootheden". De blogcommunity was in mijn ogen een grote groep mensen die elkaar vooral inspireerde.
Het was erg gemoedelijk in deze "online wereld", zonder al te veel pretentie. Een post met een huis-tuin-keuken-foto leverde al snel veel positieve reacties op!

Langzaam zag ik die tendens veranderen; commercie werd belangrijker, het niveau van de teksten, foto's en "look" steeg en het aantal blogspots explodeerde. Bloggers brachten boeken uit en het werd nog meer een beeldcultuur dan het al was. Leuk, maar het had ook mindere kanten.
Mijn bloglovin' leeslijst groeide flink en daar genoot ik ook van. Interieurblogs, kookblogs, DIY-blog etc.  Maar aan zelf bloggen kwam ik steeds minder toe. Inspiratie-overload; mede door Bloglovin', Pinterest en Instagram...
Steeds vaker vroeg ik mij af, wat heb ik hier nog aan toe te voegen? Wat is het nut van mijn blog? Ik had, zeg maar een identiteitscrisis op bloggebied ;-) En ik stopte met bloggen.

Hoe is het nu dan met Petits Pirates?
Ik ben nog altijd creatief, want dat geeft me energie, ik doe dat vaak samen met Annemarie van Ladybug en Co. Vorig jaar startten wij met Van de Buuf, waar we, zonder al te veel pretentie, datgene maken wat we allebei leuk vinden. En we hopen dat dat mensen echt blij worden van onze Van de Buuf-spulletjes!We verkopen via Etsy en staan soms ook op een markt, maar mond op mond reclame doet het ook goed.

Mijn Petit Pirates-Pinterest staat vol met lekkere recepten, leuke DIY's en dingen waar ik blij van word.  En omdat mijn eigen piraatjes niet zo petit meer zijn,  de oudste is 10 en de jongste inmiddels 4, maak ik ook veel dingen met hen samen. We proberen van alles uit. Van "maak je eigen slijm" tot "maak een spinner met hotglue". Met name mijn middelste piraat is er erg bedreven in.

Kortom, het gaat goed met mij en de Petits Pirates. Wie weet is dit wel het begin van een nieuw hoofdstuk hier. We shall see! 


20 opmerkingen:

 1. Wauw is je kleinste man alweer 4 jaar? Ik herinner me nog goed zijn geboorte! :D Zonder pretentie is perfect! Ik hoop je hier weer eens wat meer te ontmoeten..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar hoor, die blogstrijd. Ik blijf mezelf trouw en blog nog steeds alzijnde een soort dagboek voor mezelf. Natuurlijk ben ik blij met reacties, maar ik lig er niet wakker van als deze achterblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om nog iets te vernemen van jullie! Wij missen net de 'gewone' blogs van andere mama's. Mijn leeslijst werd dus net kleiner ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat!
  Ik vind het soms ook echt een overload aan blogberichten, trends & hypes die ik niet kan of wil volgen.
  Maar het is goed, om je eigen ding te doen denk ik, waar jij je goed bij voelt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je er weer bent!Ik blog ook minder dan in het begin.Succes met jullie Van den Buuf spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om je ervaring met het bloggen te lezen. Doe gewoon verder, op je eigen tempo met wat je graag doet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal hetzelfde gevoel op blog gebied :-) zoveel is er al getoond en het moet vaak zo speciaal zijn. Toch blijft het een mooi wereldje. Ik laat het wat los en zie het eerder als dagboek voor mezelf! Hoop je af en toe toch nog te zien want ik vind het hier een leuke blog :-) maar niets moet, alles mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou het lezen al lang niet meer bij, ik scroll door mijn Bloglovin' leeslijst en klik door als het me echt leuk lijkt, soms met veel vertraging (zoals hier :-)). En wat die beeldcultuur betreft: ik vind mooie dingen fijner om naar te kijken, dus daaraan pleit ik schuldig. Maar speciaal zijn wil ik niet, mijn blog is ook mijn naai-dagboek en daar doe ik en toon ik wat IK wil.
  Blij dat je er weer bent trouwens, blijf nog maar wat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nice article as well as whole site.Thanks.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello, Thank you such a great amount for offering this useful blog to us. Visit ogeninfo for the best web design services in delhi, India.
  Best Digital Marketing Company in Delhi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Job4k.com สอบราชการ งานราชการ 2562 หางานราชการ พนักงานราชการ งานบริษัท งานราชการภูมิภาค งานเอกชน งานธนาคาร งานรัฐวิสาหกิจ
  สอบราชการ
  งานราชการ
  หางานราชการ
  พนักงานราชการ
  งานบริษัท
  งานราชการภูมิภาค
  งานเอกชน
  งานธนาคาร
  งานรัฐวิสาหกิจ

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Awesome Information, visit Mutual Fund Wala for the best Investment Companies and Mutual Fund Agent.
  Mutual Fund Distributor

  BeantwoordenVerwijderen