24 mei 2012

Gesmockeld

Ik heb gesmokkeld met smocken. Bleu en onwetend begon ik aan mijn eerste machinaal smockavontuur. Her en der lezend dat dat zo gemakkelijk gaat, dacht ik dat varkentje even te wassen. Niet dus...
Mijn Singer heeft een liggend spoelhuis en dat zorgt voor problemen met de spanning van het elastisch garen dat op de spoel zit (wat ik netjes handmatig had opgerold). De eerste 3 rijen smockte ik zonder veel resultaat, maar ik kon door het elastiek zacht aan te trekken een mooie smock krijgen. Smokkelen dus.
De volgende rijen echter stikte ik plooitjes in plaats van smock, grrr. Niet goed... Ik tornde de boel los en leende de machine van Ladybug, die deed de klus probleemloos.
Ik had gelezen over een oplossing die mij deed huiveren. Ik draai niet graag aan dingen die niet kapot zijn.




Maar dit is het eindresultaat; een rokje voor mij!

Vierkant-achtig

Op verzoek maakte ik een vierkante versie van de dumpling voor een kleine verrekijker. Hij werd niet helemaal vierkant wegens verkeerd getekend patroon mijner zijde... oeps. Shame on me... ik zou toch onderhand beter moeten weten.
Maar de verrekijker past wel!



16 mei 2012

Piratenkussen

Dit kussen zat al heel lang in mijn hoofd en ligt hier nu hopelijk nog heel lang in huis... De jongens vinden hem in ieder geval geweldig; mijn piraat-kussen. Hij heeft flinke afmetingen (55x55) dus je kunt er goed mee stoeien!



7 mei 2012

Succesnummer

Altijd een succesnummer bij de jarige juf... een feestelijke Blom.


Van harte dames!!!