28 september 2014

Over baksels en misbaksels

Het is stil hier op mijn blog. Heel stil. Niet dat ik nooit creatief bezig ben, ik blog er alleen niet over. Waarom? Tsja, goede vraag, misschien omdat ik de lat voor mezelf soms hoog leg. Niet snel tevreden ben. En, onder ons gezegd, laatste tijd had ik nogal wat 'misbaksels'.

Voor een jarig nichtje maakte ik een kussentje voor haar Stokke Tripptrapp, die nu als serieuze bureaustoel in gebruik is, ze werd 12.
Ik nam het kussentje van mijn klein mannetje als uitgangspunt en produceerde een, best leuk, exemplaar met paspel en al. Het enige waar ik geen rekening mee had gehouden is dat de zitting van haar stoel verder vooruit geschoven wordt. Als je 12 bent heb je nu eenmaal grotere billen dan mijn baby. Kussentje past niet dus. Helaas. Geen foto, geen blogpost.

Voor dat kleine piraatje, die vandaag 1 werd, wilde ik een tipi naaien. Niet te groot, geschikt voor een peuter of 2. De stof en de stokken lagen al weken klaar, ik zette mij er een ochtend toe, maar vergat bij het aanpassen van de maten voor het gemak de juiste hoek te kiezen voor de stokken. What was I thinking? Again? Dat die palen wel zouden blijven staan??? Jemig. Geen tipi, geen blogpost.

Maarrr... ook zonder tipi werd zijn 1e verjaardag goed gevierd. Hij genoot met volle teugen en ik produceerde van alles wat ik op Pinterest verzameld had. Het was een super dag, met een enorm jarig kereltje; wild van slingers en ballonnen en dol op taart!

http://www.pinterest.com/pin/260575528415017091/    naar idee van Handmade Charlotte

http://www.pinterest.com/pin/260575528410450521/ 




4 september 2014

Na het bad en de zee

heeft mijn kleine mannetje een lekkere badjas aan.

Ik haalde mijn Made patroon weer eens tevoorschijn en paste het aan. Dit keer geen dikke ceintuur om dat kleine lijfje gepropt. maar een overslagjasje met strikjes in de zijnaden verwerkt en een lichte (niet gevoerde) capuchon over zijn kale bolletje.
Love it!