19 oktober 2013

Overal luiers!

Op het moment dat de kleine zijn entree maakte, lag ons huis plots vol met luiers en verzorgingsproducten: creme-tjes voor rode billen, billenpoetsdoekjes, spuugdoekjes, hydrofiel luiers etc.
En om dat een beetje handig (en stylish verantwoord) op te bergen, maakte ik een Divided basket.



Op internet zijn veel "stoffen mandjes tutorials" te vinden, maar de scheidingswand in de voering is echt een idee van Noodle-head. Ik vond het nergens anders.


Deze staat op onze slaapkamer, waar de baby momenteel slaapt. Nu nog een maken voor in de woonkamer, want het is toch wel heel handig!
Of had ik dat misschien voor de bevalling moeten bedenken??? Want vrije tijd is erg schaars momenteel..

17 oktober 2013

Verschonen on the road

Een baby moet je op de meest ongemakkelijke plaatsen verschonen, is mijn ervaring. Al kan dat natuurlijk best aan mijn kinderen liggen?!@#
En hoe aardig ook bedoeld, de aankleedkussens in restaurants zijn niet altijd de meest frisse. Dus... maakte ik een heerlijk zacht verschoningsmatje met Petit Pan en paspel voor de billen van ons kleintje.

En de oplettende lezer/kijker ziet 't al... ons Rush hour-behang van Ferm Living. Echt heel mooi op zijn kamertje!





14 oktober 2013

Een lampenkap en wat kussens

Voor de kamer van mijn kleine schat bekleedde ik een basis witte lampenkap (ongeveer 9 euro bij Leenbakker) met een mooi stofje. Ik vond online allerlei handleidingen, maar deed wat naar eigen inzicht. Ik knipte de stof op de juiste maat, smeerde de lampenkap beetje bij beetje in met Modpodge en rolde hem over de stof.
Omdat de stof vrij dik is hoefde ik me niet druk te maken of de lijm door de stof heen zou komen. Het ging perfect! Ik stak de zijkantjes netjes naar binnen en duwde ze met een mesje onder de ring.
Voor weinig heb ik nu toch een unieke lamp hangen!


En om lekker te kunnen zitten en kroelen met ons kleintje maakte ik ook 2 kussens voor zijn kamer. Afgezet met paspelband en sluitingen aan de achterkant. Voor deze achterkant gebruikte ik de achterkant van jeansstof uit mijn restanten.


Stoer behangetje van Ferm Living erbij en de babykamer was bijna klaar! Wordt vervolgd...

1 oktober 2013

Met grote trots...

presenteer ik u onze 3e piraat: Oscar!
Geboren op 28 september om 15.16u. Hij weegt 3755 gram en moeder en kind maken het goed.




Op de onderste foto draagt hij een mooi smal broekje, naar dit idee
En ja, de komende tijd kan ik eindelijk al mijn productiviteit van afgelopen periode met jullie delen. Want er werd genoeg gemaakt voor dit kleine mannetje.
Maar eerst nog even op de roze wolk verder...