28 juni 2013

De "roeien met de riemen"-tas

Dat mijn zus binnenkort jarig is weet ik natuurlijk al lang. Maar dat mijn zus graag een strandtas wil hebben wist ik nog niet zo lang. Normaal zoek je dan op je gemak stofjes uit, kiest een modelletje en stikt op je dooie akkertje DE strandtas.

Zo niet dit keer... dus. Ik maakte in een ochtendje een tas tussen behangklussen, verftoestanden en vakantievoorbereidingen door. Ik gebruikte stoffen, band en rits uit de voorraadkratten. Roeien met de riemen die je hebt.

We stoppen nog een leuk cadeau in de strandtas en hopen dat ze veel strandweer zal hebben deze zomer! Gefeliciteerd zus.







27 juni 2013

Herbruikbare boodschappentassen en een Vinkje voor het zwembad

Einde schooljaar... tijd van afscheid voor mijn oudste piraatje. Hij is 6 en verlaat de kleutergroepen om naar groep 3 te gaan. Hij is er zelf al behoorlijke tijd he-le-maal klaar voor, maar voor mama is dit moment weer kleine mijlpaal.
Niet langer mag ik hem straks in de klas brengen. Hij zal wachten op het schoolplein bij alle andere 'grote kinderen', om zelf naar binnen te gaan. Niet dagelijks een babbeltje met de juf. En bovendien zal hij voor het eerst op kamp gaan, slik.
Ik vermoed dat alles snel zal wennen, maar ik wil het afscheid van zijn lieve kleuterjuffen niet ongemerkt voorbij laten gaan. En ik maakte 2 opvouwbare boodschappentassen naar dit idee, al was mijn stof weliswaar er ietwat dik voor.





Deze oranje stof (van IKEA) is eigenlijk veel geschikter voor een Vink-tas... en dat deed ik voor een vriendin die wekelijks met haar zoontje bij naar zwemles gaat.
In de voering maakte ik een ritszakje in het beleg. De rest van de voering maakte ik weer van een stuk wit douchegordijn net als hier. Zo is hij lekker waterdicht bij druppende zwembroeken en drijfpakjes.

Echt fotogeniek was de tas niet; hij hobbelde en bobbelde terwijl hij leeg poseerde... Bovendien lijkt het tassenband blauw, terwijl het echt petrol kleur was. Ach ja, ze was er erg blij mee!


18 juni 2013

Even snel iets voor de juffen!

Even snel iets voor de juffen! Dat bedacht ik afgelopen weekend. De jongste piraat viert morgen de verjaardagen van beide kleuterjuffen. En deze dames verdienen een cadeautje, toch?
Het werden easy-peasy zonnebrilhoesjes in lekker felle Petit Pan-stofjes. De rit naar de fourniturenkraam voor het fluo-koordje, duurde langer dan het maken van de hoesjes.

Zoonlief versierde 2 "gouden zonnebrillen" en het cadeau kan gegeven worden! Gefeliciteerd juffies!!!


Bijschrift toevoegen


14 juni 2013

Vlinderdeken voor mijn herfstkindje

Ik voel me heel erg rijk; 2 gezonde zonen en een babietje op komst. Mijn zwangerschap verloopt erg goed en ik ben al weer ruim over de helft.

We hebben al een lentekind, geboren in een april waarin alle warmterecords werden gebroken.
En we hebben al een winterkind, geboren in een strenge winter met veel sneeuw.
En hopelijk krijgen we er straks ook een hersftkindje bij. Wat ik me daar qua weertype bij voor moet stellen wil ik eigenlijk niet weten. Maar ik heb er wel voor gezorgd dat ons kindje straks geen kou hoeft te lijden als hij/zij naar buiten gaat in de kinderwagen.

Ik maakte de vlinderdeken uit "Stof voor durf-het-zelvers". En zette het paddestoelenstofje af met rood paspelband met stipjes en voerde met een zachte katoen-fleece.
Ik koos de grootste maat, zodat ons kleintje warm de herfst en hopelijk de winter door kan!






13 juni 2013

Happy B-day Karlijn! Een cadeau-tasje.

Mijn oudste heeft binnenkort een verjaardagsfeestje van een meisje uit zijn klas. Hij zal zijn cadeautje in stijl meenemen, want ik maakte een tasje zoals hier.
Het stofje gebruikte ik eerder voor een meisjestas en het blijft een liefje... Happy birthday!





12 juni 2013

Wel eens zo'n vrolijke kofferbak gezien?

We hebben het gehaald!! De 300 slingers waar wij in december een oproep voor deden zijn binnen en het werden er nog 30 meer! In februari en maart was het bijna elke dag een feestje bij de brievenbus en de speciale 'slingerbak' die naast de voordeur stond.
De slingers kwamen uit BelgiĆ«, Nederland en zelfs uit de VS! Ze werden door oud en jong gemaakt; door vrienden, familie, blogsters en onbekenden, door vriendinnengroepen en tijdens de workshops bij BERNINA. Allemaal door dames, dat wel...


Een kleine selectie, op onze Facebook-site vind je er veel meer!
We verpakten de slingers per stuk en deden er een mooi kaartje bij met een stempel van Maren.
Gisteren werden ze naar de initiatiefneemster van Stichting Happy Hippo gebracht! Zij gaat ze binnenkort in de verjaardagsdozen stoppen. Hopelijk levert het veel vrolijke verjaardagen op!

Een kofferbak vol feest en voor ons was het een feestje om deze actie voor deze stichting te doen. En denk eens in 330X5m=1,6 km slinger!
Iedereen die meedeed Bedankt, Merci, Thanks!



Goed voorbeeld doet volgen want in Barneveld zijn ze ook begonnen om slingers te verzamelen voor de Voedselbank aldaar! Dus....Wil je nog een slinger maken voor een goed doel meld je dan voor al aan via hier.