30 januari 2013

Kaput.

 
Auw. Mijn trouwe apple is kapot. Hij doet niks, nada, niets meer. Hopelijk kunnen ze hem repareren, maar tot die tijd is het stiller hier...

See you soon!

26 januari 2013

Kleine envelop van stof

Toen ik mijn hart-sleutelhanger op de post wilde doen, besloot ik een klein zakje te maken om hem te verpakken. Het werd een super snel en klein envelopje van stof!



Deze envelopjes zijn ideaal om van restjes te maken en zijn, zoals gezegd, heel snel klaar. Ideaal om bijvoorbeeld een tegoedbon of een klein cadeautje feestelijk en persoonlijk te verpakken.

Ik knipte een patroon uit een A4 en voor ik het wist, had ik er een heleboel!


Ze zijn zo leuk, dat ik mijn patroontje met jullie deel.

Patroon stoffen envelopje (klik)
N.b. het patroon vult bijna helemaal een A4-formaat en is 14cm breed en bijna 30cm lang. Let goed op dat je printer de afbeelding niet automatisch verkleint.

En voor wie nog wat extra hulp nodig heeft, ik maakte ze als volgt:

Knip 2x het patroon uit stof.
Knip 1x het patroon uit vlieseline (ik gebruikte H630/lichte volumevlies). Knip de vlieseline iets kleiner, bijv. haal er bijv. overal 0,5cm af.

Strijk de vlieseline.

Leg de stof met goede zijden op elkaar en stik rond. Een keergat (ongeveer 6 cm) aan de rechte korte zijde laat je open.
Keer de stof met goede zijde naar buiten en knip de hoekjes in/af. Uiteraard moet je het stiksel hierbij niet raken.

Druk met een stomp voorwerp de punten naar buiten.
Strijk alles glad.

Sluit het keergat. Dit kan heel netjes met de hand, of netjes (en snel) door de stof naar binnen te vouwen en deze zijde op 2mm naast de rand door te stikken.
Vouw de stof in 3-en, zodat je envelop zichtbaar wordt. Strijk nogmaals.

Nu moet je kiezen: drukknoop of knoopsgat?  Drukknopen moeten nu ingeslagen worden. De plaats van de knoopjes bepaal je op de flap. En door een naald door de stof te steken, zie je ook waar de 2e helft van de drukknoop moet komen.

Een knoopsgat kun je nu maken, maar ook tot het laatst bewaren. Idem voor het aanzetten van de knoop.


Stik de zijkanten van je envelop door op 2mm van de kant. Eventueel stik je direct de flap mee op 2mm, dat kan uiteraard ook.

Veel plezier!




20 januari 2013

Uitslag Give-away

En de sleutelhanger gaat naar.... tromgeroffel




nr. 34 Camomille
Zij schreef; "Echt heel mooi, zo puur en eenvoudig! Ik doe graag mee :)"

Van harte gefeliciteerd! Mail me je adres en ik stuur 'm op. 

14 januari 2013

Voor Myrte

De jongste dochter van mijn lieve vriendin werd 6...Dat is een beetje een reality check voor mij, want dat betekent dat mijn grootste piraat ook al bijna zo oud is. Au, de tijd gaat veel te snel.

Ik maakte een "Audrey pouch" voor Myrte. In zo'n ritstasje kan die kleine dame bijvoorbeeld haar verzameling haarspeldjes, elastiekjes, haarbanden en 'juwelen' bewaren. Ik heb er alvast wat in gedaan.
En het zal voor haar grote zussen zeker duidelijk zijn, dat dit tasje alleen voor haar is!


Het zakje is in het oorspronkelijk formaat groot genoeg om als toilettas te dienen, al zou ik dan wat zijvakjes in de voering naaien en er een polsbandje aan toevoegen. Hmm. Ik zal er nog eens een maken, ze zijn zo gemaakt! 



P.s. Vergeet vooral niet deel te nemen aan mijn give away. Het kan nog tot 20 januari!

10 januari 2013

150 slingers voor Happy Hippo. Komt u ook?

Terwijl de 1e slingers van de band af rollen en al bijna 50 dames zich hebben opgegeven om een of meerdere slingers te maken, onthullen wij een volgend onderdeel van de actie: de Naai een slinger voor Happy Hippo workshop!


Op woensdag 20 en donderdag 28 februari 2013 organiseren wij 2 workshops in het Bernina Creative Center in het hoofdkantoor van Bernina Nederland/BelgiĆ« in Breda. Op deze dagen staan er 15 glimmende Bernina-machines voor ons klaar!

Dus... wilt u graag mee doen met onze actie, maar u heeft geen naaimachine of naai-ervaring? Wilt u graag ons goede doel steunen, maar u denkt geen naaitalent te hebben of dat een slinger maken te ingewikkeld is?
Of... heeft u gewoon zin in een gezellige ochtend of avond waarbij u ondertussen op de nieuwste naaimachines een slinger voor ons stikt? Geef u dan op voor een van de workshops via dit mailadres.

We plannen een ochtend (9.00u-12.00u) en/of een avondworkshop (19.00u-22.00u), maar willen graag weten waar jullie voorkeur naar uit gaat. Mogelijk vragen wij u om een kleine bijdrage om kostendekkend te zijn.




7 januari 2013

Love - give away

Voor iedereen die lief is of lief heeft!
Laat hieronder voor een berichtje achter en maak kans op deze rode leren hart-sleutelhanger.


Meedoen kan tot 20 januari. Volger zijn is niet verplicht, een linkje in de zijbalk niet en het maken van een slinger voor Happy Hippo ook niet, maar het mag uiteraard allemaal wel ;-)