24 december 2012

Nu het tafelzilver nog poetsen...

Of niet. Want met dit Mandje Krokantje is de ontbijttafel al enorm feestelijk.




Fijne kerstdagen voor jullie allemaal!

20 december 2012

150 slingers voor Happy Hippo. Naait u mee?

Dat internet een virtuele ontmoetingsplaats is voor gelijkgestemden wisten wij al lang. Dat handwerk in de echte wereld "in" is, is ook niets nieuws. En al meer dan eens zagen we deze twee werelden samen komen, wat resulteerde in mooie dingen voor het goede doel.

Zo'n goed doel hoeft niet per se ver weg te zijn. Dicht bij huis zijn ook mooie projecten die steun kunnen gebruiken. Stichting Happy Hippo is zo'n project. 
Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank Breda. De boxen zijn gevuld met alle benodigheden om een kind een fijne en feestelijke verjaardag te kunnen geven. Ieder kind heeft recht op een verjaardag!

Zou het niet mooi zijn om elke verjaardagsbox aan te vullen met een duurzame stoffen slinger? Zodat de woonkamer vele jaren versierd kan worden.


En daar komt u in beeld...150 slingers gaan wij niet met zijn tweeën redden. Dus duik in uw stoffenkast, haal er een paar mooie restlapjes uit en stik een slinger voor Happy Hippo!

Geef u op via actievoorhappyhippo@gmail.com en plaats de "Ik maak een slinger-button" in uw zijbalk, op uw blog, op facebook of waar u het maar kwijt wil... Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de actie, hoe meer kinderen we blij kunnen maken. 
Via de mail krijgt u het adres waar de slinger naartoe gestuurd kan worden.


Om het u makkelijk te maken, maakten we drie patroontjes voor verschillende vlaggetjes. U kunt een voor een van de drie kiezen, maar kunt ze ook onderling combineren. 





Werkwijze:
Voor een slinger van 5 meter heeft u ongeveer 24 vlaggetjes nodig en 6 meter biaisband.
Leg het patroon op de stof en knip 48 vlaggetjes uit.
Leg de vlaggetjes met de goede kanten op elkaar en stik ze op een 0,5 centimeter door, laat de bovenkant open om te keren.
Knip de hoekjes van de rechthoekig of driehoek bij. Knip bij de half ronde slingers in of gebruik een kartelschaar. Keer de vlaggetjes om en strijk ze.  

Speld de vlaggetjes aan de biaisband met 5 cm ertussen. Begin met spelden op een halve meter. Daar kan de slinger mee worden opgehangen.
Stik de biaisband aan de vlaggetjes. Tip: bent u nog niet zo bedreven met biaisband, gebruik dan een kleine zigzagsteek.
Als het goed is heeft u ongeveer een halve meter biais over.

Doe de slinger in een envelop, graag voor 31 maart, frankeer hem voldoende en stop hem in de brievenbus. Wij zorgen dat hij goed terecht komt.
We zullen u de komende tijd op de hoogte houden van het aantal slingers dat er binnen is gekomen . En hopen natuurlijk op een mega succes! 150 slingers voor Happy Hippo, naait u mee?







19 december 2012

Dag vriendjes!

In deze drukke decembermaand neemt mijn jongste piraatje afscheid van de peuterspeelzaal. In januari wordt hij 4. Zijn kleine vriendinnetje en overbuurmeisje ook.
Time flies, Jip en Janneke worden groot.

Samen met haar moeder sloeg ik de handen ineen en naaiden wij een mooi afscheidscadeautje voor de andere kindjes. De meisjes kregen een kleine Sneewwitje-tote met blom en de jongens een stoer zakje "Orde met Rits", uit 't bekende boek. Uiteraard vulden we ze met wat lekkers.

Gelukkig zitten er maar 9 peutertjes in dat klasje...






17 december 2012

Creatief resumerend...

was 2012 voor mij het jaar van Pinterest. Altijd inspirerend en enorm verrijkend en helaas ook een beetje verslavend en tijdrovend, maar dat mag de pret niet drukken.

Creatieve en stijlvolle mensen van over de hele wereld prikkelen dagelijks mijn creativiteit en hebberigheid, maar dat mag de pret ook niet drukken.

Ik vind het echt geweldig. En het is ook te zien in ons huis, deze feestmaand. Kijk mee en raak geïnspireerd...

Deze huisjes zag ik hier. En het recept voor het kerstboomhangertje hier.


Ik zag plots erg vaak sterretjes. Ze zijn in huis hier veelvuldig terug te vinden, ook op de voordeur.



En kerstboom van takken moest er ook komen, na het zien van dit.  Dus voila...




 ♥ Pinterest

9 december 2012

Dubbelzijdig

Ik maakte een tas uit "Zo Geknipt", een omkeerbare tas zonder ritsen, recept: de Dubbelzijdig. Omdat de tas veel plooien heeft is kun je hem best in een soepel vallende stof te maken.

Maar ik was eigenwijs en maakte de ene kant met winterse rib en de andere kant met een dunnere soort 'framboos' roze. Zoals de juffen adviseren valt deze heel mooi...
ai, wat een slechte foto. Excuses mijnerzijds...
dito. Ai ;-)


Uiteraard met bijpassende knip. Ze zijn deel van een cadeautje. En er is er naast mij maar een die weet voor wie...