22 juni 2012

Bril in de knip

Voor de vakantie: het zonnebrilhoesje.
Van een knipsluiting voor een portemonnee maakte ik een stylish zakje voor je bril of zonnebril maken! Zoveel mooier dan zo'n zwarte klap-doos. 

Weer in mijn favoriete stofje, nu met fel geel gevoerd. I  Zoo Menagerie Blossom Blue, maar dat wist je al denk ik... 





20 juni 2012

Zacht op de achterbank

Gemaakt om de hoofdjes van de jongens op de achterbank te ondersteunen bij de lange reis... Mijn hand moet vaak naar achteren om knikkebollende koppies te ondersteunen (levert altijd kramp op). Dus maakte ik voor ieder een kussen naar idee van A Lemon Squeezy Home. Daar vond ik het idee voor een "Sleepover Pillowcase", een logeerkussen met een rits en opbergvakje voor favoriete beer, slaapdoekje of pyjama.
De tutorial heb ik niet echt gebruikt, want de afmetingen van mijn kussens waren anders. Ik wilde een andere binnenzak en sluiting. Maar het idee is niet van mij...

Ik gebruikte een IKEA 60x40cm binnenkussen. De stofjes zochten de heren zelf uit.






16 juni 2012

Snappy coin purse voor appels

Dit had ik ook nodig voor vakantie!!! Maar waarom ook al weer??? 
Oh ja, omdat het lijkt op het toile ciree-etuitje dat mijn moeder vroeger onderweg omtoverde tot bakje om appeltjes in te schillen.





Mooi en simpel, gevonden via Pinterest bij Sew Timeless. Volgende keer maak ik hem groter en ook in  zeil of geplastificeerde stof. Dan kan ik er ook een mesje in opbergen en appeltjes schillen tijdens het auto rijden...

8 juni 2012

Tas met karakter

Voor een van mijn nichtjes maakte ik een messenger-bag met ritssluiting. De tas weerspiegelt haar karaktertje (hoop ik); stoer en lief.
De mosterd haalde ik hier en hier. De stoffen kwamen van het stoffenspektakel.




6 juni 2012

Vink-tas plus

Ik heb een soort nesteldrang. Niet het soort dat een zwangere heeft, maar 'vakantie gerelateerde nesteldrang'. Ik heb ineens van alles 'nodig', allerlei 'dingen'; hoesjes voor paspoorten, leuke slippers, dingen voor de jongens, dingen voor in de auto en een grote een strandtas voor handdoeken... Het werd de Vink-tas in een IKEA tafelzeil-ruitje. Gevoerd met paars-witte sterren.



Ik vind het altijd wel handig om sleutels e.d. apart te houden en daarvoor maakte ik een simpel zakje met knoop die ook in de voorkant van de tas is vast te maken. 
Een beetje naar idee van Martha Stewarts Tote Topper







En kennelijk zijn er meer moeders met nesteldrang... wees gerust ik heb het tafelzeil al weer gehaald ;-)