26 april 2012

Dumpling met paspel (en een knip)

Ik maakte dit make-upzakje al eerder, in een kleiner formaat. Ik volgde toen deze tutorial. Zo'n ritstasje is echt goed te doen en super als aardigheidje.
Nu maakte ik hem veel groter (rits van 40cm), naar dit patroon, maar wel volgens dezelfde werkwijze als de eerste keer, d.w.z. gevoerd. En omdat ik dol ben op paspel (ik vind het echt een toegevoegde waarde!), heb ik die hier ook mee gestikt.


Hoe deed ik dat?
Ik stikte de paspel op de rits en volgde de handleiding vanaf het begin. Ik stikte vervolgens de rits aan de buitenstof exact over de stiknaad van de paspel. En ook bij het stikken van de voering volgde ik dezelfde naad.
Het doorstikken van de stof, naast de rits, liet ik achterwege.


En als je dan toch aan 't knippen bent, knip ik gelijk een knipje mee, mijn nieuwe credo.





Nu alleen nog nieuwe vlieseline halen, want over F220 ben ik echt niet tevreden... heb het me in de winkel laten aansmeren, maar volgens mij is het echt voor zijde stoffen en niet voor dit werk. Goed. Welke vlieseline gebruiken jullie? H640?


25 april 2012

Oude liefde roest niet

Het is al weer even geleden dat ik een knip-portemonnee postte. Tussendoor maakte ik nog wel eens een oud succesnummer om bijvoorbeeld cadeau te geven. Maar op mijn blog wil ik niet in herhaling vallen en post ik ze niet.

 


Nu dus deze twee schattige beursjes... De ronde sluitingen kocht ik op Etsy en kwamen van de andere kant van de wereld. Deze frames zijn wat wijder en vragen om wat stevigere, dikkere stof om het frame goed op te vullen.

Je maakt zo'n ronde knip hetzelfde als het 'klassieke', bovenstaande model. Je tekent de bovenkant zoals in de tutorial beschreven staat en tekent een onderkant zoals je wilt. Ik koos voor een wat rondere onderkant.
De stap waarin je 'diepte' geeft aan de portemonnee (door de hoekjes door te stikken en af te knippen), heb ik hier overgeslagen. Hou je vast, er zullen er nog heel wat volgen hier...

14 april 2012

Slingers van papier

Vandaag precies 5 jaar geleden maakte ik met een enorme buik een proefrit in onze huidige auto. Vandaag precies 5 jaar geleden liep ik in een showroom om onze huidige keuken uit te zoeken. Vandaag precies 5 jaar geleden begon de bevalling van onze eerste zoon.
En vandaag maakte ik slingers, want morgen wordt die kleine jongen al 5! Ongelofelijk.

Deze slingers zag ik op Pinterest voorbij komen. Ik maakte ze met papieren stroken die je kunt gebruiken om vlechtmatjes van te maken. Het resultaat is super en het feest kan beginnen!

11 april 2012

Omkeerbaar schortje; serveerster vs zuster

Voor mijn jarige kleine nichtje kocht ik een schattig theeserviesje in een koffertje. Daarbij gaf ik een zelfgemaakt schortje. Hiermee kan zij haar thee in stijl schenken (opgepast Bree Van De Kamp en Hyacinth Bucket!) en worden haar kleertjes niet vies bij het kokkerellen in haar keukentje.



Maar omdat sommige peuters zich graag verkleden en makkelijk van de ene in de andere rol vallen, werd de andere kant van het schortje een ouderwets verpleegstersuniform. Dokterskoffertje erbij en spelen maar...

9 april 2012

Pyjama met Vos en Gans

 Mijn jongste slaapt aan de 'warme kant' van het huis; de kant waar de zon de muren goed verwarmt. Bovendien trekt hij, in tegenstelling tot zijn broer, de deken graag tot zijn oren op.
Ik maakte dus alvast een zomerse pyjama voor hem met deze heerlijk zachte Vos en Gans--tricot van Hamburg Liebe.
Het shirtje is een patroon uit Ottobre en het broekje gebaseerd op een broek uit zijn kast. Alles afgezet met donkerblauwe boordstof.


Hij zou hem zelf graag als 'slembroek' dragen. Ook prima...