27 maart 2012

(P)Op zijn paasbest

Mijn 2 jongens hebben een pop; Sam. Vroeger was hij van mij, ik was een echte poppenmoeder met een groot gezin. Mijn jongens hebben hun handen vol aan 1 kind.
Ik laat het nu echter als poppenmoeder behoorlijk afweten en de pop liep er schandalig bij. Tot ik de give-away van Ladybug & Co tegen kwam. Ze maakte poppenkleertjes en gaf twee setjes weg.
Mijn moederinstincten kwamen boven, ik deed mee; zag, kwam en overwon, wat ben ik toch een geluksvogel!
Sam ziet er voortaan op zijn paasbest uit, tot groot genoegen van zijn vaders...

Om het af te maken maakte ik een slaapzak voor de pop (of knuffel). Ik knipte 2 grote rechthoeken voor het 'matras' en stopte daar een 'kussentje' in. Ik knipte 2 kleinere rechthoeken voor het dekentje (fiberfill ertussen). En ik stikte matras en dekentje aan elkaar en werkte de naden af met biais. Tadaa!

Zo, nu voel ik mij niet langer een slechte moeder. Schuldgevoel afgekocht...

12 maart 2012

Iets in te halen

Ik heb iets in te halen. Ik blogde en naaide weinig, maar het is hoog tijd voor een update.
Ik ontving 2 keer een Versatile Blogger Award van Juffertje Uil en van Vietje. Altijd leuk om waardering te krijgen voor je blog, dank jullie wel!
Daarnaast won ik een give-away bij ByKris. Ik won een stoer kussen gemaakt van een oude legertent. Super leuk.
Het geweldige kussen van Kris.
En ik maakte op een regenachtige woensdagmiddag een Happy in Red reversible tote met mijn nichtje van bijna 8. Zij stikte (meestal) waar ik haar aanwees en dit is het eindresultaat van ons teamwerk!




En om het af te toppen organiseerde ik luiers in mijn tas. Ik maakte een zakje naar dit idee met een van mijn favoriete stofjes van Kokka.