31 januari 2012

Travel organizer

De Engelse taal kent mooie woorden. Woorden die het Nederlands niet rijk is. "Travel organizer" is er een van. In het Nederlands; een mapje waar je reisbescheiden handig in kunt bewaren. Klinkt al minder pakkend, maar niet minder handig.
Ik maakte dus zo'n etuitje, want ik ben het zat om op reis in die te grote tas te moeten grabbelen tussen Liga's, luiers, zetpillen etc. Ik wil ordenen en heb zakjes nodig!


Op internet zijn verschillende patronen te vinden, ik maakte deze maar met klittenbandsluiting.




De heerlijke buitenstof is een echte vintage, dames... Ik schat het op 35/40 jaar oud en het was een monster, dus helaas maar klein en met een sticker erop en 3 gaatjes erin. Wel uitermate geschikt voor dit project!

29 januari 2012

Wat mij bezig hield; koude voetjes en natte neuzen

Mijn oudste is een woelwater; draait en keert de hele nacht. Hij blijft dan ook niet lekker onder zijn dekbed liggen. Ook niet als het buiten koud is of als hij, zoals nu, oorontsteking heeft.
Ik maakte een dekentje met paspel voor hem wat dwars over zijn dekbed wordt ingestopt. Het is 170 bij 120 cm. Daar wurmt hij zich niet zomaar uit!!!
Ditmaal plakte ik de fleece met plakband aan de vloer toen ik ging spelden, dat was echt een goede zet. En ik stikte de paspel nog eens door op de goede kant van de stof, met garen in kleur van de paspel.

De deken ligt bovendien al de hele week op de bank, want we snotteren en sniffen wat af. We hebben er nu meer plezier van dan ik zou willen. Hopelijk slaan de medicijnen snel aan.
In de tussentijd ben ik gelukkig met mijn eigen dekentje!

20 januari 2012

Jarige juf

Voor een jarige juf op de peuterspeelzaal, ze wordt  50, maar dat zal ik niet schrijven, maakte ik een feestelijke Eloleo-blom op een broche en een schattig ritstasje/portemonneetje. Ik kan de conclusie trekken dat ik alles gemaakt met dit stofje van Eleanor Grosch mooi vindt. 't Is echt een van mijn favorieten.
Mijn inspiratie voor het etuitje vond ik wederom op Pinterest. Ik koos  'the harder one', maar dat viel enorm mee.



Fijne verjaardag lieve juf!

17 januari 2012

Ze vliegen echt!

Mocht u twijfelen over het maken van stoffen papieren vliegtuigjes... niet twijfelen, ze vliegen ECHT!


Het laat zich alleen lastig fotograferen...
Dank je voor de inspiratie Elisanna.

14 januari 2012

Verjaardagsshirt

Hoewel ik liever trendsetter dan volger ben, deed ik het ook... mijn jarige job verwennen met een supermooi verjaardagsshirt!
Deze dame flockte een 3 met stipjes voor haar kleine blonde meisje en dat vrolijke idee zal je ongetwijfeld nog vaker tegenkomen in blogland.


Ik koos daarentegen niet voor stippen, maar voor strepen en maakte (op dringend aanraden van de birthday boy) de letter van zijn voornaam. Ik verhefte de Y wel tot de 3e macht, want je wordt maar 1x drie tenslotte.




Hoe deed ik dat?
Ik printte de letter in het gewenste formaat en sneed reepjes van 0.5cm uit flockfolie. Ik legde de reepjes 1 voor 1 op de letter, tekende de breedtes af en knipte ze op maat. Maar beter had ik ze langs een lineaal gesneden nadat ik de reepjes onder elkaar gelegd had en met een plakbandje had vastgeplakt (ach ja, al doende leert men).
Als de 'puzzel' gelegd is, strijk je het op een effen shirt. Feesten maar...

11 januari 2012

Genieten!

De postbode bracht mij een verrassing van Suus Geniet. Deze dame won mijn laatste give-away, maar was vervolgens niet zo'n lucky girl meer. Mijn pakketje raakte zoek bij de post... Ik stuurde haar een 'troostprijs' en zij stuurde mij zo maar dit:


En u moet weten, ik ben DOL op mini Gouden Boekjes. Je stopt ze in je tas en hebt altijd iets leuks te lezen voor de kids bij je. Sloffie Sleepboot zat nog niet in mijn collectie. Bedankt Suus!

6 januari 2012

Sleeps with the fishes


Nou letterlijk dan. Maar toch ook niet. Ach ja, u begrijpt 't wel. Vanavond gaat mijn jongste met dit heerlijke shirt onder de wol. Genoeg voor een broek had ik niet helaas. Heeft iemand nog een half metertje ter overname liggen?

Het was mijn eerste 'overlock-ervaring' en een heel positieve, kan ik zeggen. Alleen de tweelingnaald, dat lukte voor geen meter (dan maar een boordje extra!). Tips zijn welkom. Ik kreeg geen regelmatige steken. En de draad van de spoel 'verbond' de draden niet.