24 augustus 2011

What kept me busy.

Je hebt het aan mijn blog niet echt kunnen merken, maar ik was op vakantie. Regelmatig scheen de zon, heel soms regende het, koud was het gelukkig nooit, het eten was altijd heel goed en het strand en de ijsjes ook... ik was aan de 'Belse kust'.
Mijn witte machientje mocht mee en dat zag er soms zo uit:

Ziet er goed uit he!? Ik werkte aan veen heleboel vrolijke slaapzakjes/trappelzakjes die ik aan de man ga proberen te brengen. Ze zijn super geworden, hier een kleine sneak...

















En verder heb ik besloten; ik ga een overlock kopen! Hebben jullie er een? Zo ja, welke? En waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Enne p.s. Suus bedankt voor de vrolijke slinger die ik won bij je give-away. Het was een heerlijke thuiskomer!!!

23 augustus 2011

Op de bus...

U zult ze wellicht wat beu raken (boooo-ring, gaap), maar dat risico neem ik maar...

Met Fieve ging ik een swap aan. Deze knip in ruil voor een taartboek dat lag te verstoffen in haar keuken.
Het werd er eentje in "cupcakes@cookies Gingham Red Cotton Fabric" zoals ik al eens eerder maakte.
Het boek bracht de postbode me al... jammie!








En voor de winnares van mijn give-away maakte ik dit beursje naar haar wens. Hopelijk brengt de postbode alle portemonnees netjes naar hun bestemming.
















p.s. ik haalde mijn 'wijsheid'  in een Amerikaanse tutorial die ik online kocht. Via Ithinksew.com zijn ze ook te krijgen. Misschien moet ik me toch eens gaan verdiepen in PDF-files maken, dan kan ik denk ik heeeeeel veel Nederlands-sprekende dames blij maken.



12 augustus 2011

Zeg, kennen jullie Repper al?

Een tijdje terug vond ik een nieuwe 'toy' op internet; Repperpatterns.com.  Met Repper maak je je eigen patronen, daarmee bedoel ik terugkerende afbeeldingen.
Het is een programma waar je de oude caleidoscope van vroeger nu op internet hebt. En je kunt met de plaatjes van de gratis test-demo al heel mooie dingen maken (een achtergrond voor een nieuwe header. Of een achtergrond voor de achterkant van een visitekaartje. Of etc.etc.).

Je voegt een foto toe, bijvoorbeeld deze. En daar ga je met een klein vierkantje 'overheen' om een stukje te selecteren. En iedere keer als je het verplaatst ontstaat er een ander patroon.
De grootte van dit vierkantje kun je overigens aanpassen. Je kunt het programma ook aanschaffen, wat ongetwijfeld betere kwaliteit oplevert. Maar ik vind het zo ook een leuk speeltje!

Veel plezier, je krijgt dan dit soort dingen....





5 augustus 2011

Almighty Pinterest?

Je moet het geprobeerd hebben; vind je het iets of niet? Pinterest...
Pinnen is makkelijk en gaat moeiteloos. De wereld is weer een paar muisklikken kleiner geworden.

Ik heb pas net mijn eerste Pinterest-stappen gezet en mijn 'boards'  zijn nog lang niet vol, maar de inspiratie is ein-de-loos heb ik ervaren. En laat dat nu net het enige nadeel zijn, in mijn ogen dan; Pinterest is verslavend.

Jakkie, weer een verslaving erbij!













Wat vind jij van Pinterest?