29 maart 2011

Stijlvolle slab, beautifull bib, beeldschone bavetten.

Mijn jongste was een spuger... ongelofelijke hoeveelheden en afstanden. Ik had een la vol slabben of bavetten zoals sommige Vlaamse collega's dat net noemen. De meesten waren te lelijk om aan te gluren, maar dienden hun doel. Zonde eigenlijk, want je hebt ze zelf zo gemaakt!

Voor een nieuwe baby, een baby die eigenlijk al geen baby meer is en mijn eigen smeerkees rammelde ik even aan mijn machine en voila....
Nu maar hopen dat ze er niet te veel op spugen, toch? De achterkant van deze slabben zijn badstof en fleece. Dit laatste is echt top voor knoeiers, want het vuil hecht niet goed. De slab wordt altijd schoon, ideaal voor fruit en groentehapjes.

Enne... het leukste woord voor slab dat ik ken is "smekker".

22 maart 2011

Aanleiding voor mijn give-away

Van Handige An ontving ik de Stylish Blogger Award. En omdat ik een Award als een groot compliment beschouw en ik hem met trots in mijn virtuele prijzenkast plaats, vierde ik dit (en mijn groeiend aantal volgers!) met een give-away.


Over wat deze Award precies inhoud gaan verschillende verhalen, ontdekte ik. Ze hebben met elkaar gemeen dat je een aantal dingen over jezelf vertelt en de award vervolgens doorgeeft aan een aantal andere blogs. De aantallen verschillen in deze. Deze dame zocht het uit en schreef er een taai verhaal over.

Ik houd het op 5 en opgelet: daar gaan mijn billen bloot...

1. Hallo, mijn naam is Patricia en ik ben de dame achter deze blog. Ik heb 3 heerlijke mannen thuis. Een grote man met 2 rechterhanden en 2 kleine jongens (van 2 en bijna 4) die voorlopig nog niks maken. Enkel kapot maken...

2. Ik ben altijd creatief geweest. Ik punnikte vroeger meterslange slierten met mijn paddestoelenpunnikding, kleide haarspelden, maakte broches en plakte en knipte eigen Barbiehuizen. Ik was een kei in tekenen en won menig kleurwedstrijd. Na mijn middelbare schooltijd had ik het plots druk met andere zaken (!?), maar na de geboorte van mijn 1e zoon kreeg ik weer energie om van alles te maken. Door hormonen? Geen idee...

3.  Ik startte mijn blog in het najaar van 2010, al is dat misschien geen nieuws. Ik wilde deze blog niet te persoonlijk te maken en het vooral als etalage van mijn maaksels zien. Ik ben nog altijd zoekende naar mijn 'unique sellingpoint', maar wil er vooral lol in hebben.

4. En waar ik geen lol in heb; ik kan NIET breien. Een aantal maanden terug kocht ik breipennen en 2 bolletjes wol om een Zsa-mask voor mijn oudste piraat te maken. Ik begon vol goede moed, na het bekijken van een video over breien op de Zeeman-site (jaja). Het opzetten en de eerste rij gingen veelbelovend, maar keer op keer ging het al vrij snel daarna mis. Ik sloeg een steek over, liet er een vallen en zag maar 1 oplossing:  weer op opnieuw beginnen en weer opnieuw beginnen en weer...
De piraat (hij is 3) zag zijn moeder worstelen en zei "jij kan niet breien he?!" Om mij daar iedere keer als ik de pennen weer tevoorschijn toverde, weer aan te herinneren. En, tenslotte, zelfs op de peuterspeelzaal in het kringetje te verkondigen dat zijn moeder "echt niet kan breien". Toen... ben ik er maar mee gestopt.

4. Ik heb soms weinig geduld. Vroeger dacht ik dat ik een geduldig persoon was, maar besef nu dat dat wishfull-thinking was. Ik heb nu eenmaal graag snel resultaat met wat ik maak. Misschien dat punt 3 hier wel mee samenhangt... hmm? Aan kleding heb ik me dan ook nog niet vaak gewaagd, maar wat niet is kan nog komen... Over mijn babyslaapzakje was ik wel heel tevreden en daar zit er nog 1 van in de pijplijn.

5. Ik ben dol italiaans eten! Al heb ik tegenwoordig zelf niet zo'n geen lol in koken, vooral omdat onze jongens niet zo experimenteel zijn wat eten betreft (en dan druk ik dat netjes uit). Om dat te compenseren eten we in het soms nadat de kids in bed liggen. En dan pakken we graag een Jamie Oliver-boek uit de kast. Ik ben dol op zijn pasta met garnalen!

Zo, nu bent u een beetje wijzer over wie de moeder van de Petits Pirates is. En rest mij de taak om deze award door te geven aan 5 bloggers en dat is haast lastiger, want er zijn er zoveel die leuk zijn, maar nu...

* Elisanna; omdat haar blog er altijd tip-top uitziet en ze enorm leuke dingen maakt.
* Ladybug & Co: omdat we elkaar lekker aansteken, maar toch zo onze eigen dingen doen!
* Floortje; omdat haar blog zo lekker fris en inspirerend is.
* So-Filles; omdat ik haar spulletjes altijd zo leuk vind.
* Hobby Es; omdat ze zulke heerlijke stofcombinaties gebruikt.

Leve de lente!
http://mijnpetitspirates.blogspot.com/2010/10/overwinterende-vogels.html

16 maart 2011

Knipportemonnee give away

Confession: het was eigenlijk niet zo netjes van mij... iedereen steeds lekker maken met die vrolijke knip-portemonnees. Vind u niet?

Maar nu ik mijn eerste 2 awards heb gewonnen, Handige An gaf mij een Stylish Blogger Award, daarover later meer, en ik mijn eerste poging tot tutorial heb gedaan, moet het ook maar eens komen van een eerste give-away. En rarara wat kun je winnen?


















Een Petits Pirates-clutch; een handige opberger voor make-up- of naaispulletjes of gewoon als portemonnee. Of als cadeautje voor jezelf of iemand anders of... ik kan eindeloos doorgaan.

Wat moet je er voor doen?
Laat voor 8 april een reactie achter bij dit bericht en geef aan welk exemplaar je het liefst zou winnen: de grote van 15cm (met roze gevoerd) of de kleine van 10 cm (met blauw gevoerd).

Ik vind het hartstikke leuk als je volger wordt en natuurlijk stiekem nog leuker als je een linkje op je eigen blog plaatst... Het is echter niet verplicht.

Een onpartijdige piratenhand zal op 8 april de trekking verrichten! Bonne chance, good luck, succes...