21 januari 2011

YEEHAAA met zsazsazilet

Omdat piraten het leven op zee ook wel eens beu zijn, maakte ik op verzoek een cowboy-jasje. Het werd een heus sheriff-giletje. Naar model van Mme.
De fleecelap, waar ik eerder al een fleecemuts en wanten voor de kleinste piraat uithaalde, ging er aan, evenals het oude overhemd van papa-piraat. En het resultaat... uren speelplezier met het nieuwe paard en de cowboyhoed! YEEHAAAA!!!

15 januari 2011

Feest

Mijn petitste piraat wordt morgen 2, dus vieren wij groot feest! De speciaal voor hem gemaakte slinger komt weer uit de kast en de (in de haast gemaakte) stoffen verjaardagskroon mag op. De bakker bakt heerlijke taarten voor ons en we verwennen hem met cadeautjes en versieren zijn stoel. Hij is nu al helemaal de king, ik kan niet wachten om hem morgen uit bed te zingen... Och, konden we de tijd maar heel even stil zetten, want wat is dit genieten!!!




6 januari 2011

Haai!

Wat moet ik nog toevoegen? Behalve dat het lastig naaien is met 2 kleine mannen naast de naaimachine. "Schiet nou op mam!"

Koude handen hebben ze nu zeker niet meer met deze fleece haaiwanten...

3 januari 2011

Ik heb de zomer in mijn bol... !?

U leest het goed; ik had even de zomer in mijn bol! Het zal wel een afkick-reactie zijn van de overload aan kerst en oliebollen die ik de afgelopen dagen tot mij heb genomen, maar ineens was het daar... de behoefte om een vrolijke tas te maken. Een tas die roept: "neem mij mee naar het strand of zwembad!"

Het werd de Practical Bag van Tanya Whelan, ideaal voor de beginners. Vrolijk van buiten en enorm roze van binnen.

De tas en ik moeten nog een maand of 2 wachten, want dan gaan we... naar zon en zee!

Maar nu weer even terug naar de winterse realiteit. Misschien maak ik nog wel iets van die lap fleece! Lekker warm.