29 november 2010

Bijna december en dus...

bijna cadeautjes, bijna gluhwein, bijna sneeuw (?) en bijna... KERSTMIS!

Zodra de Sint zijn boot naar Spanje vaart verwelkom ik de kerstman hier in huis. En dat wordt dit jaar helemaal anders.  Dit jaar geen boom met zilveren ballen, maar een Petits Pirates-boom!!!

Jammer genoeg kan ik jullie nog geen foto laten zien van het ongetwijfeld geweldige eindresultaat, dat volgt later.  Een kerstboom in huis in november gaat dit piraten-gezin ook wat ver!

Maar omdat het maken van al die kerstversiering de nodige tijd in beslag neemt, begon ik lekker op tijd. Dus hierbij show ik u met trots:

de unieke Petits Pirates kerstboomversiering, geen hanger is hetzelfde. 


Ik maakte ook nog een aantal van die heerlijke vogels voor de kerstboom. Ik ben ze vergeten te fotograferen.



Ik vind het maken van deze vrolijke kersthangers behoorlijk verslavend, dus er zal ongetwijfeld nog meer volgen....

27 november 2010

Out of the blue... ipod-sleeve en camerahoesje

Hoewel ik net 1 kerstproject heb afgerond (foto's volgen, echt waar!) en het volgende kerstproject geknipt wordt, had ik out of the blue een brainwave.

Ik nam vandaag foto's van mijn piraatjes/pietjes en haalde wederom mijn compacte Canon Ixus uit de tas. Ineens bedacht ik... "wat een lelijk camerahoesje eigenlijk". 

Ik gebruik het al jaren en ineens vroeg ik me af waarom eigenlijk. Stof en benodigde materialen puilen mijn kast uit. Snel aan de slag, knippen, verstevigen, tussenvulling erbij, stikken en zie hier de verbetering... 
En omdat ik toch bezig was, heb ik ook gelijk maar een ipod-hoesje van dit heerlijke stofje gemaakt. Ik heb er nog meer plannen mee, maar eerst die kerstspullen afronden... Oooh, waarom heeft een dag maar 24 uur???





 

26 november 2010

Lieve slofjes voor dito baby

Voor een lief klein nieuw nichtje maakte ik dito slofjes...

Het patroon haalde ik hier vandaan. Waar de tutorial overigens ook gewoon in het engels te vinden is.

Het was mijn eerste echte ervaring met leer. Dus gewapend met een leernaald liet ik mijn simpel Singer-machientje eventjes door 3 lagen leer zoeven. En tsja... dat vond 'ie niet altijd leuk. Maarrr dat was niet aan het eindresultaat af te zien.
Ik was zeer tevreden!

Ik werk trouwens nog even snel verder aan mijn vrolijke kerstboom-project. Hopelijk dit kan ik jullie dit weekend al meer showen.

18 november 2010

Een tussendoortje, weer een sleutelhanger

Wat wil een juf graag in een surprise-cadeau??? Een echte petits pirates-sleutelhanger natuurlijk... Het werd een sjieke leren uitvoering.



Hopen dat ze deze blog niet leest ;-)

En terwijl de geur van verse pepernoten onze keuken vult, zwarte piet aan het raam hangt en ons hartje vol verwachting klopt... maak ik al iets voor de kerst. Het is een flink project dus nog even geduld!

13 november 2010

Even geduld a.u.b.

Hier wordt gewerkt, hard gewerkt... maar u moet nog even op het resultaat wachten.
Dus; even geduld a.u.b.

testbeeld plaatje (3953 bytes) hoge resolutie, testcard image