31 oktober 2010

Kraamcadeautjes die wel gegeven kunnen worden...

Zo moeilijk is het natuurlijk niet... je spullen in de kast opbergen, zodat de kleine piraten het niet zien.
Want ook al is de oudste 3, zelfs een labeldoekje dat gemaakt is door mama is nog altijd interessant.
En ze blijven schattig die zachte knuffelkonijntjes...

Blauwe bunnie & IJskonijn

28 oktober 2010

Het kraamcadeau dat nooit gegeven kan worden.

Hier zou eigenlijk de aangekondigde blog komen over iets wat niet mijn ding is; jongenskleding maken. Maar omdat foto's maken van een weigerend model/piraatje ook niet mijn ding is, hebben jullie deze van mij te goed.
In plaats daarvan een blog over het kraamcadeau dat nooit gegegeven kan worden. Niet omdat het slecht gelukt is, maar omdat het niet gegeven mag worden. De kleinste piraat zag het konijn toen het nog maar 1 oor had. Op dat moment besloot hij zich erover te ontfermen. En ja, zeg dan nog maar eens dat het konijntje een ander huis gaat krijgen...
Dat kan deze mama niet over haar hart verkrijgen. Ik zal nog een nieuwe moeten maken. En zeg nou zelf, is íe niet schattig!?

Het patroon vond ik hier. Ik deed er wel zeker langer dan een uurtje over, mijn naaimachine en dit fijne badstof/nicky velours (?) was geen fijne combi.

22 oktober 2010

Ee-twie-tjes

"Mama, wat ben je aan het maken?"vroeg de grootste piraat. "Een pennenzakje en een make-uptasje. Dat noem je ook wel een etuitje." Maar hoe schrijf je dat eigenlijk??? 

Het waren een van mijn eerste experimentjes met een rits en ik moet zeggen... ben er tevreden over, zo zonder patroon of tutorial. De stofjes zijn heerlijk vrolijk en dieper van kleur dan op de foto's.  De voering van het make-uptasje is felroze.
De uiltjesstof is gecombineerd met een zachte bruine babyrib en gevoerd met een blauwe ruit.




15 oktober 2010

Iets nuttigs en iets moois

Voor mijn piraten maakte ik een placemat van tafelzeil, niet echt vernieuwd of schokkend onderscheidend, maar wel fijn en heel nuttig.
Omdat mijn jongste piraat werkelijk ieder eetmoment tot kliederkunst verheft ligt er al meer dan een jaar (onafgebroken) een kitsch tafelzeil met aardbeien op onze eettafel. En dat zeiltje was ik meer dan spuugzat... (Zo, dat kwam uit mijn  tenen, he!) We hebben namelijk zo'n mooie tafel en nu kan ik hem weer zien.


Daarnaast maakte ik een nieuwe armband van kralen uit een oude ketting en een oude armband. En wat is er nou fijner dan iets nieuws zonder er een cent aan uit te geven?!

12 oktober 2010

Rood met witte stipjes e.v.v.

Voor een heel lief meisje maakte ik een rood lampenkapje met witte stipjes, niets nieuws voor mij. Het overtrekje bleek echter veel te donker op zo'n smal kapje. Het werd dus een kapje rood met witte stippen EN wit met rode stippen.
Het matcht super bij haar PIP-behang!
Helaas hebben mijn piraten geen interesse in lampenkapjes met froezels en balletjes. Ik word er zelf wel helemaal vrolijk van!!!

9 oktober 2010

Voor de babykamer

Nee, nee, nee... er is geen piraat op komst, laat daar geen verwarring over bestaan. Maar voor de baby van een vriendin maakte ik dit:




Ze prijken nu aan Ot zijn slaapkamerdeur en zijn mama heeft er al veel leuke reacties op gehad. De ophanglintjes zijn van Lief!, wat wel wat misleidend bleek. Nee, dit is niet van Lief! dit is van Petits Pirates!!!
En wie zijn zoon Lodewijk-Willem noemt kan ook stoffen letters aanvragen hoor! Dan kort ik het gewoon af naar L W ;-) .

6 oktober 2010

Tijd voor tasjes

 De tweeling van mijn zus wordt vier. Gisteren zijn ze geboren (voor mijn gevoel dan...) en dit weekend zijn ze jarig en worden ze vier. En dat betekent; naar de basisschool. En dat betekent; dagelijks beker en bakje mee. En dat betekent; tante maakt tasjes! Een lief rugzakje met naam voor haar en een stoere postmanbag voor hem, ik hoop dat ze er blij mee zijn.


3 oktober 2010

Overwinterende vogels

Nee, hier geen blog over pinda's rijgen of vetbollen maken voor de komende wintermaanden. Een tijdje terug zag ik hier een fantastische mobile met vogels. Ik vond het direct een geweldig simpel idee en niet te vergeten erg makkelijk om te maken. Met slechts een paar restjes stof kunnen deze birds bij jou in huis overwinteren.
De oudste piraat was wel enigzins teleurgesteld (lees: boos) dat ik zijn grootste tak in bruikleen nam, maar ja... zo hebben we er allemaal plezier van! Toch?


Het balanceren van de takken (3) was niet zo simpel als de site deed vermoeden. Maar ik smokkelde wat door een enkele vogel met wat rijst te verzwaren. En het lijkt redelijk te gaan. Nu het moeilijkste deel: ophangen aan een plafond, want daar moet eerst ergens een haakje in...